Desenvolupament del llenguatge


DESENVOLUPAMENT DEL LLENGUATGE

El desenvolupament del llenguatge o, la capacitat de desenvolupar i integrar la llengua materna, és un procés cognitiu que només podem adquirir els éssers humans.

A partir de l’adquisició d’aquest llenguatge, l’individu serà capaç de comunicar-se verbalment fent ús d’una llengua concreta.

No obstant, el desenvolupament del llenguatge no és quelcom que s’adquireixi immediatament, sinó que es tracta d’un procés que passa per diferents etapes, cada una amb unes característiques determinades.

La classificació més coneguda del llenguatge es fa tenint en compte dues etapes:

·       Etapa prelingüística

·       Etapa lingüística


No obstant, no hem d’oblidar que , per tal que aquest llenguatge es desenvolupi sense dificultats, ha d’haver-hi un correcte desenvolupament tant, del sistema nerviós central (SNC) com del perifèric, així com un bon desenvolupament del sistema motor i, sobretot, de l’aparell bucofonador.


Tenint en compte aquests aspectes, seguidament adjuntem un esquema realitzar per la fonoaudiòloga Erika Gabriela Báez, on queden ben representades les etapes del llenguatge, les àrees que inclou, els elements que intervenen en el procés de comunicació, fins i tot com influeix el llenguatge en els aprenentatges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada