¿Qué és la Terapia Miofuncional?

Es tracta de l’àrea encarregada d’observar les disfuncions del sistema Estomatognàtic, el qual està format pel conjunt d’estructures esquelètiques musculars, nervioses, glandulars i dentals.
Aquest sistema es relaciona orgànica i funcionalment amb els sistemes digestiu, respiratori, fonològic i d’expressió estètico-facial i amb els sentits del gust, el tacte i l’equilibri.
Està relacionat també amb les funcions neuro-vegetatives:
Respiració
Succió
Masticació
Deglució
Fonoarticulació
Moltes vegades ens trobem que, molts dels òrgans implicats en la parla (llengua, llavis, masseters…) es troben en desequilibri i, això, repercuteix en la posició de les dents i les estructures òsees adjacents (paladar, maxil·lar inferior, etc).
Tenint en compte això, entenem per Teràpia Miofuncional (TMF), “al conjunt de procediments o tècniques basats en la correcció del desequilibri muscular orofacial, que permet millorar el comportament de la musculatura alterada i corregir els hàbits incorrectes adquirits”.
El que es preten aconseguir mitjançant aquesta teràpia, principalment és la reeducació d’un patró de deglució incorrecte, el que es coneix com Deglució atípica, dificultats de succió, la respiració bucal i problemes de llenguatge o articulació derivats d’aquestes alteracions.
És important aconseguir una musculatura orofacial correcta i funcional, per tal d’aconseguir també una oclusió normal (normoclusió).
L’objectiu final d’aquesta teràpia és aconseguir un perfecte equilibri de la musculatura orofacial.
A continuació insertem una informació més detallada per tal de poder entendre millor què és la TMF i com es treballa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada